Πιστοποίηση US FDA για το Pure & Active Gold Collagen

 

FDA

Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων

 

US FDA Regulatory process

The US FDA Regulatory process for food (dietary) supplements applies to both Pure and Active GOLD COLLAGEN since they are food (dietary) supplements. Both products were filed with U.S. Food and Drug Administration FDA, reviewed all the documentation submitted by MINERVA Research Labs Ltd- UK, including ingredients and labels in accordance with FDA regulations for Food (dietary) supplements. This file was subsequently approved by U.S. Food and Drug Administration on 6th January 2014 where FDA issued the two important numbers which are specifically unique and assigned to both our products.

US.FDA – FCE/SID Number 21007/20130410002

 

Κανονιστική διαδικασία του Αμερικανικού FDA

H κανονιστική διαδικασία του Αμερικανικού FDA για τα τρόφιμα (Διαιτητικά Συμπληρώματα) ισχύει τόσο για το PURE όσο και για το ACTIVE GOLD COLLAGEN, δεδομένου ότι είναι τρόφιμα (Διαιτητικά Συμπληρώματα). Και τα δύο προϊόντα έχουν κατατεθεί στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, αξιολογήθηκαν όλα τα έγγραφα που υπέβαλε η MINERVA Research Labs Ltd του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών και των ετικετών, σύμφωνα με τους κανονισμούς του FDA για τα τρόφιμα (Διαιτητικά Συμπληρώματα). Αυτό το αρχείο στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις 6 Ιανουαρίου 2014, όπου ο FDA εξέδωσε τους δύο σημαντικούς αριθμούς που είναι ειδικά μοναδικοί και αποδίδονται στα δύο προϊόντα μας.

US.FDA – Αριθμός FCE: 21007 Αριθμός SID: 20130410002

 

US.FDA – Ποιος είναι;

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA ή US.FDA) είναι ένας οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και είναι ένα απο τα ομοσπονδιακά εκτελεστικά τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Υπηρεσία FDA είναι αρμόδια για την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, μέσω της ρύθμισης και της εποπτείας για την ασφάλεια των τροφίμων, των προϊόντων καπνού, των συμπληρωμάτων διατροφής, των συνταγών και των φαρμάκων πανω απο τον πάγκο των φαρμακείων, των εμβολίων, των βιοφαρμακευτικών προϊόντων, των μεταγγίσεων αίματος, των ιατρικών συσκευών, των συσκευών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (Ered), των καλλυντικών και των κτηνιατρικών προϊόντων.

 

Κανονισμός Τροφίμων και Φαρμάκων

 

Kανονισμός των τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων

Η ρύθμιση των τροφίμων και των συμπληρωμάτων διατροφής από την “US Food and Drug Administration” διέπεται από διάφορα καταστατικά που θεσπίστηκαν από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και ερμηνεύονται από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων «FDA». Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά, υφίσταται αντίστοιχη νομοθεσία και ο FDA έχει την εξουσία να ελέγχει την ποιότητα των ουσιών που πωλούνται ως τροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολουθώντας και ελέγχοντας τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην επισήμανση σχετικά τόσο με τη σύνθεση όσο και τα οφέλη στην υγεία απο τα τρόφιμα.

 

Πεδίο εφαρμογής και χρηματοδότησης

Ο Οργανισμός FDA ελέγχει τη διαχείριση περισσότερο από 1 τρις USD αξίας καταναλωτικών αγαθών, περίπου το 25% των καταναλωτικών δαπανών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό περιλαμβάνει 466 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τροφίμων, 275 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα, 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε καλλυντικά και 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμπληρώματα βιταμινών κλπ. Μεγάλο μέρος των δαπανών αφορά τα εμπορεύματα που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ο FDA είναι αρμόδιοςκαι για την παρακολούθηση των εισαγωγών.

Το αίτημα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού του FDA για το οικονομικό έτος (FY) 2012 ανήλθαν σε 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του 2014 είναι 4,7 δισ. δολάρια. Περίπου 2 δισ. δολάρια απο αυτόν τον προϋπολογισμό προέρχονται από τα τέλη χρήσης φαρμακευτικών εταιρειών και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των τελών, αφορά το κόστος ελέγχων των φαρμάκων.

Η δυνατότητα κριτικής στον FDA

Κριτική στο Food and Drug Administration

Ο FDA έχει σήμερα τη ρυθμιστική εποπτεία σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που επηρεάζουν την υγεία και τη ζωή των Αμερικανών πολιτών. Ως εκ τούτου, οι εξουσίες και οι αποφάσεις του FDA παρακολουθούνται προσεκτικά από διάφορες κυβερνητικές ή μη κυβερνητικές οργανώσεις, που προτείνουν την αύξηση των κανονιστικών εξουσιών και τον έλεγχο της χρηματοδότησης, ώστε να είναι πλήρης η ανεξαρτησία του.

 

http://www.fda.gov 

 

hdimwuayhnr934hnse767yΠιστοποίηση US FDA για το Pure & Active Gold Collagen

Σχόλια 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *